لوبیا و کاری عسلی

فرهنگ غذایی ایرانی از جمله غنی ترین فرهنگ ها در مقایسه با سایر انواع رژیم های خوراکی در کشور های دیگر به شمار می رود. به دلیل این که ایران از زمین ها و مراتع زیادی برخوردار است و به همین دلیل نیز روییدنی ها و گیاهان مختلف و متنوعی در هر منطقه و خطه از این سرزمین به دست می آید.

غیر از قابلیت و استعداد های خاص سرزمین ایران و مواد خام پرورش یافته در آن برای تهیه و طبخ انواع غذاهای بومی، نکته قابل توجه و جالب اینجاست که این تنوع مواد خام می تواند برای پخت انواع غذاهای غیر بومی نیز موثر و مفید باشد.

به عنوان نمونه، حبوبات بخش جدا ناشدنی از غذای مردم اروپایی و امریکایی را تشکیل می دهد. در بسیاری دیگر از کشور ها نیز افراد در طبقات گوناگون جامعه چه فقیر و چه ثروتمند، حبوبات را بخش جدا ناشدنی از رژیم خوراکی و وعده های روزمره خود قرار داده اند. از جمله این حبوبات می توان به لوبیا اشاره کرد که مانند سایر هم خانواده های خود، از ارزش غذایی بالا و همچنین پروتئین های گیاهی و مواد معدنی بسیار مفیدی برخوردار است. پس در صورتی که بخشی از وعده غذایی شامل حبوباتی همچون لوبیا باشد، یک غذای نسبتا کامل و بسیار مغذی خواهد بود.

علاوه بر حبوبات، غلات نیز یکی دیگر از منابع سرشار خواص مفید برای بدن به شمار می روند. شاخص ترین و محبوب ترین غلات در ایران نیز برنج است. برنج هم مانند حبوبات علاوه بر برخورداری از فیبر و کربوهیدرات های مفید، دارای ویتامین هایی است که بخش مهمی از نیاز های بدن را برطرف می کنند.

آنتی اکسیدان های موجود در برنج، برای عملکرد بهتر قلب و عروق و همچنین کنترل فشار خون موثر هستند. ضمن این که مصرف برنج تاثیر قابل توجهی بر بهبود رشد و سلامت پوست و مو خواهد داشت.

علاوه بر تمامی این مواد، می توان از عسل نیز برای تدارک غذایی لذیذ و پر خاصیت استفاده کرد. عسل طبیعی حاوی مقادیر قابل توجهی آهن و قند است.

این خوراکی بی نظیر می تواند ضمن کمک به کارآیی بهتر دستگاه خون رسانی و قلب و عروق، انرژی قابل توجهی را نیز به سلول ها رسانده و به روند سوخت و ساز و هضم غذا کمک قابل توجهی داشته باشد.

با مقدماتی که شرح داده شد، به نظر می رسد اگر غذایی حاوی این مواد باشد، یک وعده کامل و بسیار سالم و مغذی را تشکیل خواهد داد. از این بابت، بد نیست در ادامه به دستور پخت لوبیا و کاری عسلی بپردازیم.

 

مواد لازم لوبیا و کاری عسلی :

  • دو پیمانه برنج (که بر اساس ذائقه و طبع می تواند یکی از انواع برنج ایرانی باشد)
  • کمی بیشتر از نصف پیمانه لوبیا (بهتر است از نوع لوبیا چشم بلبلی که قبلا در آب خیس خورده باشد)
  • ۲ قاشق غذا خوری آرد
  • ۲ قاشق غذا خوری کرده
  • ۲ فنجان شیر
  • یک عدد پیاز خرد شده در اندازه متوسط
  • دو حبه سیر رنده شده
  • دو عدد هویج متوسط خرد شده
  • یک عدد کدوی کوچک خرد شده
  • دو قاشق غذا خوری روغن
  • دو قاشق غذا خوری کشمش
  • چند دانه زرد آلو و یا چند حبه انگور
  • یک قاشق غذا خوری آب لیموی تازه
  • دو قاشق چای خوری گرد کاری
  • یک قاشق چای خوری نمک
  • چند قاشق غذا خوری کنجد نرم شده (مقدار آن بر اساس سلیقه است)

لوبیا و کاری عسلی

 

طرزتهیه لوبیا و کاری عسلی :

برای طبخ این خوراک، پس از پختن لوبیا ها، برنج خیس شده را با دو تا سه پیمانه آب و کمی نمک بپزید و بعد از اتمام آب و نیم پز شدن، به صورت چلو با مقدار آب بیشتری، آب کش کنید.

پس از آن که آرد را در کره تفت داده و شیر را به آن اضافه کردید، مرتب به هم زده تا مخلوط یکنواخت شود. اکنون سس شما آماده است و می توانید آب لیمو، عسل، نمک و گرد کاری را به آن بیفزایید.

سپس کنجد، پیاز، سیر و هویج و کدوی کوچک را در روغن تفت داده و در ظرف بزرگ و چرب شده ای که مخلوط لوبیا و برنج قرار دارد، این سبزیجات را روی مخلوط بریزید. با اضافه کردن سس، و تزئین با میوه هایی که از قبل برش داده و آماده کرده اید، غذای شما تقریبا آماده است. پس از حدود ۱۵ دقیقه قرار گرفتن در فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت، قابل پذیرایی می شود.

منبع:

ایران شف iranianchef.com

Food Network

 

 

 

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *